9 dolog, amit a munkáltatók tehetnek, hogy gondoskodjanak alkalmazottaikról a megélhetési költségek válsága idején

A munkavállalói elkötelezettség minden sikeres vállalkozás alapja – függetlenül attól, hogy van-e megélhetési költségválság vagy sem. Amikor az alkalmazottak úgy érzik, hogy kapcsolódnak munkájukhoz, társaikhoz és vállalati küldetésükhöz, nagyobb valószínűséggel találnak értelmet munkájukban. Úgy érzik, hogy hozzájárulnak egy nagyobb célhoz, ami növelheti a beteljesülés és elégedettség érzését. Az elkötelezett alkalmazottak nagyobb valószínűséggel motiváltak és produktívak, ami sikerélményhez és személyes fejlődéshez vezet.

A magas szintű elkötelezettség nagyobb munkahelyi biztonsághoz vezethet. Az elkötelezett alkalmazottak elkötelezettebbek munkájuk és vállalatuk iránt, ami nagyobb valószínűséggel maradhat a szervezetnél. Ez viszont nagyobb stabilitást és biztonságérzetet biztosíthat.

Hogyan építsük fel az alkalmazottak elkötelezettségét?

Az elkötelezettség-központú kultúra kiépítéséhez elengedhetetlen, hogy jobban megértsük az elkötelezettség konkrét elemeit. Van egy egyszerű, 10 lépéses modell a vezetés számára, amely a HR legjobb gyakorlatán és a viselkedéstudományon alapul, amelyek a munkavállalói elkötelezettség kulcsfontosságú elemei. Tegyük fel, hogy már jó alapokkal indul, például a tisztességes fizetést és a hozzáértő vezetőket. Egyéb dolgok, amelyeket megtehet:

  1. Legyen nyitott és őszinte a hullámvölgyekkel kapcsolatban. Az átláthatóság kritikus fontosságú az elkötelezett személyzet szempontjából.
  2. Tűzz ki egyértelmű célokat, hogy mindenki tudja, mi várható, és rendszeresen ellenőrizd az előrehaladást.
  3. Ismerd fel, ha az emberek túlmutatnak ezen. Mindenki szereti a hátba veregetést hébe-hóba.

A munkavállalói jóllét előtérbe helyezése

 

Miért kell figyelmet fordítani a munkavállalók jólétére a megélhetési költségek válsága idején?

A vezetőknek és a HR-nek erkölcsi felelőssége, hogy vigyázzon alkalmazottaikra. Ez különösen igaz a megélhetési költségek válsága idején, mivel valószínűleg nagyobb stressznek vannak kitéve a munkahelyen és otthon.

Nem meglepő, hogy a munkahelyek elvesztése, a pénzügyi bizonytalanság, a csökkenő elkötelezettség és a megnövekedett termelékenység rossz recept a munkavállalók jólétére. De a jólét több, mint az, hogy valaki mennyire boldognak tűnik. A jó egyensúly megtalálásáról van szó, mert egészséges alkalmazottak = egészséges üzlet.

Hogyan nyújtsunk jólléti támogatást a megélhetési költségek válságában lévő munkavállalóknak

A vezetők segíthetnek munkatársaiknak abban, hogy támogatást és megbecsülést érezzenek azáltal, hogy támogatást nyújtanak, rugalmasak, tisztességes kompenzációt biztosítanak, elősegítik a pozitív munkakörnyezetet és fejlődési lehetőségeket biztosítanak. Egy egyszerű „hogy vagy?” messzire vezet.

Jim Hartner, a Gallup munkahelyekkel és jólléttel foglalkozó vezető tudósa így foglalta össze a jóllét és az eredmény közötti kapcsolatot: „Ha az alkalmazottak jólléte virágzik, a szervezet közvetlenül profitál belőle – kevesebb betegszabadságot vesznek igénybe, nagyobb teljesítményt nyújtanak, és alacsonyabb a kiégés és a fluktuáció aránya. De, amikor az alkalmazottak jóléte csorbát szenved, akkor a szervezet nyeresége is romlik.”

Legyen átlátható az alkalmazottakkal

Miért fontos az átláthatóság a megélhetési költségek válságában?

Az őszinteség és a nyitottság megteremti a pszichológiai biztonság érzését, amely elengedhetetlen a válság idején. Ezért fontos, hogy a megélhetési költségek válsága idején a vezetők és a managerek átláthatóak legyenek a munkahelyükön. Amikor a vezetők elismerik a negatív helyzeteket vagy elismerik a bizonytalanságot, az alkalmazottak nagyobb biztonságban érzik magukat. Ha nem engedheti meg magának, hogy a szokásos bónuszt vagy éves fizetésemelést adja, legyen őszinte. Mondja el az alkalmazottaknak, hogyan tervezi támogatni őket a megélhetési költségek válságában.

A gyakori kommunikáció kulcsfontosságú a vezetők és az alkalmazottak közötti bizalom és átláthatóság kiépítéséhez. A munkavállalók 86%-a úgy érzi, hogy a hatékony és nyílt kommunikáció hiánya a munkahelyi problémák fő oka.

Ed Bastian, a Delta Airlines vezérigazgatója hangsúlyozza annak fontosságát, hogy a nehéz időkben látható, hiteles és átlátható legyen a kommunikáció. Azáltal, hogy elismerik, hogy mi ismert és mi ismeretlen, az alkalmazottak nagyobb valószínűséggel bíznak és tisztelik vezetőiket.

Hogyan lehet átláthatóbb a személyzettel?

A rendszeres egy-egy találkozó és a vezérigazgató heti e-mailje mind hatékony módja annak, hogy az alkalmazottaknak bőséges lehetőségük legyen kommunikálni és megosztani gondolataikat és aggodalmaikat. Fontos, hogy ne beszélgessünk az alkalmazottakkal, ehelyett aktívan hallgassuk meg őket, és foglalkozzunk velük.

Az őszinteség és nyitottság kultúrája pozitívan befolyásolhatja az alkalmazottak elkötelezettségét, morálját és termelékenységét. Különösen akkor, ha az átláthatóság részeként egyértelmű célokat tűz ki. Furcsának tűnhet, de a világos célok kitűzése az egész szervezetet a pályán tartja. Mindenki ugyanarra a célállomásra összpontosít, csak különböző útvonalakon.

A célok kitűzése válság idején segít motiválni és összehangolni az egyéni, csapat- és részlegmunkát. Bizonytalan időkben a célok kitűzésére irányuló együttműködés segíthet a stressz enyhítésében, és nagyon szükséges támogatást és tisztánlátást biztosíthat.

De vigyázz. Nehéz időkben a célokat gyakran felül kell vizsgálni, mivel a prioritások és a célok alkalmazkodnak a helyzethez. Egy elavult cél negatív hatással lehet az elkötelezettségre, a teljesítményre és a jólétre.

Az alkalmazottak rugalmasságának kiépítése, hogy segítsen nekik alkalmazkodni a nehéz időkben

Miért kritikus fontosságú a rugalmasság az alkalmazottak támogatásához a megélhetési költségek válságában?

Az emberei a vállalkozások titkos fegyverei a nehéz időkben való boldoguláshoz. Támogassa az embereit, és ők is támogatni fogják Önt. De a főnököknek meg kell tenniük az alapokat, hogy segítsenek alkalmazottaiknak egészséges mechanizmusokat tanulni saját rugalmasságuk fejlesztése érdekében.

A rugalmasság az, ahogyan a nehéz helyzeteket kezeli. Gyakran úgy írják le, mint a visszapattanás és a továbblépés képességét a csapások során. A reziliencia azt méri, hogy mennyire hatékonyan szabályozza a gondolatait és az érzelmeit, valamint hogy a kihívást jelentő helyzeteket lehetőségként, nem pedig személyes fenyegetésként érzékeli.

A rugalmas munkaerő óriási előnyökkel jár. Az emberek képesek megbirkózni a változásokkal, és kevésbé hajlamosak a kiégésre. Ösztönzi a motivációt és javítja az alkalmazottak általános egészségi állapotát. Ez azért van, mert a rugalmasság és a munkahelyi jólét összefügg.

Hogyan építsük ki az alkalmazottak rugalmasságát?

A rugalmasság kiépítése nagyon személyes, amely önreflexiót, időt és gyakorlást igényel. A csapatvezetők és a menedzserek azonban támogathatják az egyén fejlődését a megfelelő eszközök és képzés biztosításával.

Az alkalmazottaknak és a vezetőknek meg kell érteniük azokat az alapvető elemeket, amelyek rugalmasságot teremtenek a munkahelyen. A társadalmi interakciók, a jó közérzet és a személyes fejlődés lehetőségeit kínáló munkahelyi kultúra ösztönösen megteremti a megfelelő környezetet a rugalmasság kialakításához.

A jövőre való összpontosítás előmozdítása

Miért segít a jövőre való várakozás támogatni alkalmazottait a megélhetési költségek válsága után?

A növekedési gondolkodásmód segíti az alkalmazottakat abban, hogy konstruktívan tekintsenek a jövőbe. Ez elősegíti a változásra és az alkalmazkodásra való nyitottságot, és lehetővé teszi a kihívásokra és problémákra adott egészséges válaszokat. Ez szorosan összefügg a rugalmassággal.

A kritikus gondolkodás és az elszámoltathatóság itt fontos. Meg kell állni és logikusan gondolkodni, ahelyett, hogy az érzelmek befolyásolnának. Azt is jelenti, hogy ember vagy: ismerd be, hogy nem tudsz mindent, és tegyél fel kérdéseket, hogy többet tudj meg.

Hogyan lehet elősegíteni a jövőbeli fókuszt?

A munkáltatók segíthetik alkalmazottaikat a növekedési gondolkodásmód kialakításában azáltal, hogy lehetőséget biztosítanak a tanulásra és a fejlődésre. Az alkalmazottak ösztönzése az új kihívások vállalására, valamint a szükséges képzések és erőforrások biztosítása segíthet nekik a rugalmasság kialakításában és a változó körülményekhez való alkalmazkodásban.

A vezetőknek elő kell mozdítaniuk a folyamatos tanulás kultúráját, hangsúlyozva a kockázatvállalás, a kudarcokból való tanulás és a sikerek megünneplésének fontosságát. Rendszeres visszajelzést és elismerést is nyújthatnak, hogy segítsenek az alkalmazottaknak látni fejlődésüket, és motiváltnak érezzék magukat a növekedés folytatására.

Egy másik módja annak, hogy támogassuk az alkalmazottakat a növekedési gondolkodásmód kialakításában, ha arra ösztönözzük őket, hogy keressenek mentorokat vagy coachokat, akik útmutatást és támogatást nyújthatnak. A mentorok betekintést és tanácsokat adhatnak saját tapasztalataik alapján, míg a coachok segíthetnek az alkalmazottaknak azonosítani erősségeiket és gyengeségeiket, és fejlesztési stratégiákat kidolgozni.

A munkáltatók a növekedési gondolkodásmódot is elősegíthetik azáltal, hogy kihívást jelentő, de elérhető célokat tűznek ki, és lehetőséget biztosítanak az alkalmazottaknak az együttműködésre, valamint tudásuk és készségeik másokkal való megosztására. A tanulást és a növekedést értékelő környezet megteremtésével a munkáltatók segíthetnek a munkavállalóknak a rugalmasság és az alkalmazkodóképesség kialakításában, ami különösen fontos lehet a megélhetési költségek válságában.

Egészséges kapcsolatok kialakítása az erkölcsi támogatás érdekében

Miért fontos a jó munkahelyi támogató hálózat a megélhetési költségek válsága idején?

A megélhetési költségek válsága alatt a munkavállalók stresszesnek és elszigeteltnek érezhetik magukat, ami negatívan befolyásolhatja mentális egészségüket és általános jólétüket. Az egészséges munkakapcsolatok kialakításával a munkáltatók támogató és együttműködő környezetet teremthetnek, amely segít az alkalmazottaknak abban, hogy jobban kapcsolódjanak és elkötelezzék magukat munkájuk iránt.

Ha az alkalmazottak pozitív kapcsolatot ápolnak kollégáikkal, nagyobb valószínűséggel érzik magukat motiváltnak és elkötelezettek a munkájuk iránt, ami növelheti a termelékenységet és a jobb munkahelyi elégedettséget. Ezenkívül az emberek, akikkel beszélhetnek és támogatást nyújthatnak, segíthet az alkalmazottaknak a stressz kezelésében és a nehéz helyzetek, például a pénzügyi bizonytalanság kezelésében a megélhetési költségek válsága során.

Hogyan építsünk egészséges munkavállalói kapcsolatokat a megélhetési költségek válságában?

A kapcsolatok időbe telnek, és nem lehet őket erőltetni. Az egészséges munkahelyi kapcsolatok kialakítása elengedhetetlen mind a személyes, mind a szakmai fejlődéshez. A vezetés pedig támogathatja az alkalmazottakat az egészséges munkahelyi kapcsolatok előmozdításában azáltal, hogy arra ösztönzi őket, hogy olyan dolgokra összpontosítsanak, mint:…

A CIKK FOLYTATÓDIK!

Élőfizetői tartalom!

 

Kérem, jelentkezzen be vagy hozza létre fiókját!

HÍRLEVÉL

Kell-e a vállalkozóknak kilépési terveket készíteniük?
10 tipp a stresszt és kiégést tapasztaló munkavállalók támogatására