Beszerző munkaköri leírás
 • Verzió 1.0.1
 • Letöltések száma 8485
 • Fájlméret 297.59 KB
 • Letölthető fájlok száma 3
 • Dátumkészítés szeptember 20, 2019
 • Utoljára frissítve március 28, 2023

Beszerző munkaköri leírás 

Letölthető, kész beszerző munkaköri leírás minta a kötelező és ajánlott tartalmi elemekkel!

A letölthető munkaköri leírás minta felépítése:

 • A munkakör megjelölése
 • A munkakörbe tartozó feladatok részletes meghatározása
 • A szervezeten belüli megjelölés
 • Az utasítási jogkör
 • A képzettségi és egyéb feltételek

 


 

Részlet az beszerző munkaköri leírás segédletből

Mit csinál egy értékesítési vezető?

Egy beszerző feladata általában a termelő vállalatok számára szükséges alapanyagok, anyagok, eszközök, berendezések, szolgáltatások és egyéb termékek megvásárlása. A beszerzőnek meg kell határoznia, mely termékekre van szükség, milyen minőségűeket és mikorra. Emellett figyelemmel kíséri a piaci árakat, hogy a vállalat megfelelő áron juthasson hozzá a szükséges alapanyagokhoz. A beszerzőnek a szerződések kötése és követése is a feladata. A beszerzőnek a vállalat belső előírásainak megfelelően kell eljárnia, és a lehető legalacsonyabb árakon kell biztosítania a szükséges termékeket a megadott időn belül.

Melyek egy beszerző feladatai?

A beszerző feladatai általánosan a következők lehetnek:

 • A megfelelő beszállítók kiválasztása és azokkal történő kapcsolattartás.
 • Az alapanyagok, termékek, vagy szolgáltatások beszerzése a vállalat számára.
 • Az árak, minőség és határidők ellenőrzése...

 

Milyen fellelőségei vannak egy beszerzőnek?

Egy beszerzőnek számos fontos felelőssége lehet. Általános feladatai közé tartozik a termékek és szolgáltatások beszerzése, az árak, minőség és szállítási határidők meghatározása, a megfelelő beszállítók kiválasztása és megbízhatóságuk ellenőrzése. A beszerző az anyagok és szolgáltatások megvásárlására vonatkozó szerződések előkészítéséért és lebonyolításáért is felelős lehet.

Emellett az általa vásárolt termékek és szolgáltatások minőségének biztosítása, az alkatrészek, az alapanyagok és a késztermékek készleteinek nyomon követése, valamint a...

 

Mik egy beszerző teljesítménymutatói?

Az egyik leggyakrabban használt teljesítménymutató a beszerzési költségek megtakarítása. Ez általában a következő képlet szerint számolható: Megtakarítási arány = (Megtakarítás / Eltöltött költség) x 100% Az eltöltött költség magában foglalja a beszerzéshez kapcsolódó összes költséget, beleértve például a munkavállaló béreit, a szállítási költségeket stb.

A beszerzési időcsökkentés is egy fontos teljesítménymutató. Ennek a mutatónak az az átfogó célja, hogy csökkentse az összes beszerzési folyamat átfutási idejét. Ez lehetővé teszi a beszerzési csapat számára, hogy...

 

Milyen kompetenciákkal kell rendelkezzen egy beszerző?

A beszerzőnek számos kulcskompetenciával kell rendelkezzen, melyek közül néhány:

 • Jó kommunikációs készség, mivel a vásárlóknak hatékonyan kell kommunikálniuk mind a beszállítókkal, mind a belső érdekelt felekkel.
 • Elemző készségek és kritikus gondolkodás képessége, mivel a vásárlóknak felül kell vizsgálniuk az adatokat, a piaci trendeket és a beszállítói javaslatokat, hogy megalapozott vásárlási döntéseket hozzanak.

 

Milyen képzési követelményeknek kell megfelelnie egy beszerzőnek?

Az általánosan elvárt képzettség, tapasztalat és szakmai ismeretek általában függenek az adott szervezet tevékenységi körétől és az általa beszerzendő termékektől, szolgáltatásoktól.

Általánosan elmondható, hogy egy beszerzőnek ismernie kell a beszerzési folyamatokat, a beszerzési forrásokat és módokat, az ár- és szerződéskötési technikákat, valamint az...

 

Kapcsolódó munkakörök és iratminták

Beszerzési vezető munkaköri leírás

 


 

Iratminta letöltése

Az iratminták letöltése csak a bejelentkezést követően érhető el!

Fájl
Beszerző munkaköri leírás segédlet.pdf
beszerzo.pdf
beszerzo.doc

Iratminta letöltése

Az iratminták letöltése csak a bejelentkezést követően érhető el!

Vezetői állásinterjú kérdések