Segédmunkás munkaköri leírás
  • Verzió 1.0.2
  • Letöltés 11039
  • Fájlméret 326.83 KB
  • Fájlok Száma 6
  • Dátumkészítés szeptember 20, 2019
  • Utoljára frissített szeptember 14, 2021

Letölthető segédmunkás munkaköri leírás

Ki az a segédmunkás?

Az általános segédmunkások olyan munkavállalók, akik különböző támogató feladatokat látnak el raktárakban, építkezéseken vagy más környezetben (pl. Gyárak). Ezen általános munkásdefiníció szerint ezek a munkások fontos segítő szerepet játszhatnak az autópályák, épületek vagy egyéb építmények építésében, és anyagokat és berendezéseket is szállíthatnak.

Mit csinál egy segédmunkás?

A segédmunkások kötelességei attól függően változnak, hogy milyen környezetben dolgoznak, és milyen szakterületen vannak. Általában az építőiparban dolgoznak, ahol segítenek az állványok felállításában, a helyszínek kitakarításában, és segítenek a speciális munkásoknak, például festőknek és villanyszerelőknek. Időnként a segédmunkások olyan veszélyes feladatokat látnak el, mint a vegyszerek kezelése vagy az ólom eltávolítása az épületekből. Ezekben az esetekben előfordulhat, hogy ütemezni kell a veszélyes anyagokkal való biztonságos munkavégzésre vonatkozó képzéseket.

Az iratminta tartalma:

Segédmunkás munkaköri leírás tartalmazza a munkavállaló nevét, a munkavállaló munkakörének megjelölését, a munkakörbe tartozó feladatok részletes meghatározását, a szervezeten belüli megjelölést, az utasítási jogkört, a munkakör betöltésének képzettségi és egyéb feltételeit, stb.

Részlet a segédmunkás feladatiból:

  • Egyszerűbb szerkezetek falazási, vakolási, betonozási, burkolási munkák elvégzése, szerkezetépítési, szerelési feladatok ellátása.
  • A vas- és fémipari előkészítő a gyártáshoz szükséges anyagi eszközöknek a biztosítását végzi, a gyártási programban és a műszaki dokumentációkban előírtak szerint.
  • Segíti a kertész munkáját, mindenkor a kertész utasításai alapján jár el az alábbi munkafolyamatokban

 

Az alábbi segédmunkás iratminták tölthetők le:


Fájl
vas és fémipari segédmunkás munkaköri leírás.pdf
vas és fémipari segédmunkás munkaköri leírás.doc
kertész segédmunkás munkaköri leírás.pdf
kertész segédmunkás munkaköri leírás.doc
Segédmunkás munkaköri leírás.pdf
Segédmunkás munkaköri leírás.doc
Vezetői állásinterjú kérdések