Miért fontos a fantáziálás a munkavállalói jólét szempontjából

A modern munkahelyek rohanó világában könnyű belefeledkezni a napi nyüzsgésbe, és szem elől téveszteni saját igényeinket. Humánerőforrás-szakemberként a mi felelősségünk annak biztosítása, hogy alkalmazottaink ne csak termelékenyek, hanem boldogok és egészségesek is legyenek. Ennek egyik módja az, ha arra ösztönözzük munkatársainkat, hogy fantáziáljanak.

Most, mielőtt komolytalannak vagy szakszerűtlennek minősítené az ötletet, hallgasson meg minket. A fantáziálás vagy álmodozás számos előnnyel járhat a munkavállalók jóléte szempontjából. Íme néhány ok, miért:

5 ok, amiért fontos a fantáziálás

 

1: Csökkenti a stresszt és a szorongást

A kutatások azt mutatják, hogy a fantáziálás segíthet csökkenteni a stressz és a szorongás szintjét. Ez egy természetes menekülési mechanizmus, amely lehetővé teszi elménk számára, hogy elkalandozzon a stressz forrásától egy kellemesebb térbe. Ha szünetet tartanak a munkában, és hagyják, hogy az elme elkalandozzon, az alkalmazottak frissebben és energikusabban térhetnek vissza feladataikhoz.

2: Szikrázó kreativitás

Akár kreatív marketingügynökségnél dolgozik, akár 9-től 5-ig a Microsoft Excelben tölt, a fantáziálás a kreativitás szikrázásának hatékony eszköze is lehet. Amikor hagyjuk, hogy elménk elkalandozzon, olyan összefüggéseket hozhat létre, amelyek korábban nem voltak nyilvánvalóak. Ez új ötletekhez, perspektívákhoz és megoldásokhoz vezethet, amelyek előnyösek lehetnek a vállalat számára.

3: Növeli a motivációt

A céljainkról és törekvéseinkről való fantáziálás erőteljes motivátor lehet. Segít vizualizálni, hogy mit akarunk elérni, és a nagy képre összpontosít. Ha az alkalmazottak motiváltak, nagyobb valószínűséggel lesznek elkötelezettek és produktívak a munkahelyen…

A CIKK FOLYTATÓDIK!

Élőfizetői tartalom!

 

Kérem, jelentkezzen be vagy hozza létre fiókját!

HÍRLEVÉL

10 lépéses terv a pénzügyi stressz csökkentésére, amelyet a munkáltatók tehetnek a munkavállalókért
Három lépés a jövőnek megfelelő, befogadó munkahely kialakításához