MUNKAKÖRI LEÍRÁSOK

A munkaköri leírás egy belső dokumentum, amely meghatározza a szerep teljesítéséhez szükséges munkakörülményeket, munkaköri feladatokat, munkaköri felelősségeket és készségeket.

Egy munkaköri leírás minta növelheti az expozíciót, inspirációt nyújthat és felgyorsíthatja a felvételt.

A letölthető iratminták azonnal használhatók, kész munkaköri leírás minták, szerkeszthető Word és Pdf formátumban.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

A munkaköri leírás általában tartalmazza a következőket: a munkahely nevét, címét és telefonszámát, a munkakör nevét, az elvárásokat, a munkakörhöz tartozó kötelező képzést, a munkaidőt, a munkabér mértékét, a munkavégzés helyét, a feladatok leírását és a munkához szükséges készségeket és kompetenciákat. A munkaköri leírás kiegészíthető a munkakörhöz kapcsolódó szakmai címekkel, illetményekkel, továbbképzésekkel és más juttatásokkal is.

A munkaköri leírás módosításának jogát a munkáltató gyakorolja, de nem korlátlanul. A munkáltató csak olyan mértékben módosíthatja a munkakört, amely nem alapjaiban változtatja meg azt. A munkáltató nem módosíthat olyan feladatokat a munkakörbe, amelyeket a dolgozó nem ismer. A munkaköri leírás módosításának jogával együtt a munkáltató köteles a dolgozóval szerződésben meghatározni a munkakör módosításának feltételeit és következményeit. A munkáltatónak biztosítania kell a dolgozónak azt a lehetőséget, hogy a munkaköri leírás módosításával kapcsolatosan megállapodásra lépjen a munkáltatóval.

A munkaköri leírás tartalmi elemei közé tartozik a munkakör pontos megnevezése a munkakör kóddal (FEOR szám) együtt, a munkakör lényeges feladatai és felelősségei, a munkakör lényeges követelményei és képességei, a munkakör alapvető munkaidő-beosztása, a munkakör lényeges bérezési feltételei, a munkakör lényeges bérszabályzatai, a munkakör lényeges juttatásai, a munkakör lényeges szolgáltatásai, a munkakör lényeges munkahelyi biztonsági előírásai és a munkakör alapvető munkavégzéséhez szükséges szakmai képzés feltételei.

error: Kérem, jelentkezzen be!
Megszakítás