Munkavállalói jutalmak a morál növelése érdekében

Az elmúlt években a munka jellege és megközelítése egyaránt drámaian megváltozott. Gyakran már nem pusztán elviselendő dolognak tekintik – a munkahely a tágabb kultúránk részévé válik, és ennek eredményeként a munkáltatóknak ki kell találniuk a munkavállalók bevonásának módjait.

A munkavállalói jutalmak alapvető szerepet játszanak a virágzó munkahelyi kultúra kialakításában. Ezek a jutalmak számos formát ölthetnek, beleértve a pénzügyi ösztönzőket, promóciókat és bónuszprogramokat. A jutalmak biztosítása hatékony módja annak, hogy elismerje az alkalmazottak által végzett kemény munkát, és segíthet a pozitív munkakörnyezet megteremtésében, az alkalmazottak elkötelezettségének javításában és ennek eredményeként az általános termelékenység növelésében.

Pozitív megerősítés

A munkavállalói jutalmak fontossága a pozitív megerősítés erején alapul. Amikor az alkalmazottak pozitív visszajelzést kapnak erőfeszítéseikért (ebben az esetben jutalom formájában), sokkal valószínűbb, hogy a jövőben megismétlik ezeket a viselkedéseket. Ez viszont általában fokozott motivációhoz vezet a jó teljesítményre és a munkahelyi elégedettség nagyobb érzéséhez.

A mai hiperkompetitív munkaerőpiacon elengedhetetlen, hogy a szervezetek a munkavállalói jutalmakat tehetséggondozási stratégiájuk központi elemeként kezeljék. A munkavállalói jutalmakba való befektetéssel a szervezetek elősegíthetik a pozitív munkahelyi kultúrát, megtarthatják a legjobb tehetségeket, és növelhetik esélyeiket a hosszú távú siker elérésére. Fedezzünk fel néhány különböző alkalmazotti jutalmat.

Teljesítményalapú bónuszok

Először is – bónuszok. A teljesítményalapú bónuszok népszerű munkavállalói jutalmak, amelyek jelentős pozitív hatással lehetnek a morálra; Az ilyen típusú bónuszokat a teljesítmény alapján kapják meg az alkalmazottak, és általában konkrét célokhoz vagy elemezhető mutatókhoz kötődnek.

A teljesítményalapú bónuszok egyik legfontosabb előnye, hogy kézzelfogható jutalmat biztosítanak azoknak a munkavállalóknak, akik túlmutatnak munkájukon. Amikor az alkalmazottak közvetlen kapcsolatot látnak erőfeszítéseik és a pénzügyi jutalom között, gyakran motiváltabbak a keményebb munkára és a jobb eredmények elérésére.

A vállalati célok kommunikálása

A teljesítményalapú bónuszok szintén hasznos módja annak, hogy a szervezetek összehangolják a munkavállalói célokat a vállalat általános célkitűzéseivel. A bónuszok konkrét teljesítménymutatókhoz kötésével az alkalmazottak arra ösztönzik őket, hogy ugyanazokért a célokért dolgozzanak, ami végső soron optimálisabban teljesítő munkaerőhöz vezethet.

A teljesítményalapú bónuszok rendkívül rugalmasak, és testreszabhatók az egyes alkalmazottak vagy csapatok igényeihez. Például a bónuszok testreszabhatók úgy, hogy jutalmazzák az értékesítési csapatokat bizonyos bevételi célok eléréséért, vagy elismerjék az ügyfélszolgálati képviselőket a magas ügyfél-elégedettségi pontszámok fenntartásáért.

Extra szabadidő

Nagyjából mindannyian több szabadságot akarunk, miért ne adnánk jutalomként? Egyes munkáltatók; A többletszabadság egyre népszerűbb a munkáltatók körében a különböző iparágakban – ez magában foglalja a munkavállalók számára a rendszeres szabadságukon felüli további szabadidő felajánlását, kemény munkájuk elismerésének módjaként.

Számos egyértelmű előnye van annak, ha extra szabadságot kínálnak munkavállalói jutalomként. Először is, segít javítani a munkavállalói morált, mivel megmutatja, hogy a vállalat értékeli és törődik alkalmazottai jólétével. Emellett segíthet csökkenteni a munkavállalók kiégését, ami hosszú távon hihetetlenül fontos.

Toborzási eszköz

Az extra szabadidő hatékony toborzási eszközként is szolgálhat a munkáltatók számára. További szabadidő felajánlása juttatásként vonzóbbá teheti a vállalatot az álláskeresők számára, és segíthet a meglévő alkalmazottak megtartásában.

Az extra szabadságra vonatkozó politika végrehajtásakor fontos, hogy a munkáltatók világos és következetes megközelítést alkalmazzanak. Ez magában foglalja a szabadság kiszabására vonatkozó egyértelmű iránymutatások meghatározását, valamint annak biztosítását, hogy minden alkalmazottnak egyenlő esélye legyen a jutalom igénybevételére.

Munkavállalói kedvezmények

Ha cégének van olyan terméke vagy szolgáltatása, amelyet az alkalmazottak élvezhetnek, ez is nagyszerű módja lehet a jutalmak biztosításának! A munkavállalói kedvezmények magukban foglalják a munkavállalók kedvezményeinek biztosítását a vállalat vagy partnerei által kínált termékekre és szolgáltatásokra, hogy kifejezzék elismerésüket a vállalat sikeréhez való hozzájárulásukért…

A CIKK FOLYTATÓDIK!

Élőfizetői tartalom!

 

Kérem, jelentkezzen be vagy hozza létre fiókját!

HÍRLEVÉL

10 tipp a stresszt és kiégést tapasztaló munkavállalók támogatására
Stressztudatosság hónapja