A Tree-Nation-ről

A Tree-Nation egy nonprofit szervezet, amely lehetővé teszi a magánszemélyek és a vállalatok számára, hogy fákat ültessenek szerte a világon, és ellensúlyozzák CO2-kibocsátásukat.

A fák ültetése bizonyítottan az egyik leghatékonyabb megoldás az éghajlatváltozás elleni küzdelemben.

 

Az erdőfelújítási projekteknek köszönhetően hozzájárulunk az erdők helyreállításához, a munkahelyteremtéshez, a helyi közösségek támogatásához és az állatvilág sokféleségének védelméhez.

 

Mivel az összes szárazföldi állatfaj 85% -a trópusi erdőkben él, amelyek létezése természetszerűleg az erdökhöz és élőhelyükhöz kötődik, gondoskodunk a biológiai sokféleség helyreállításáról és megőrzéséről, hogy elkerüljük a tömeges kihalásukat.

Történetünk

A Tree-Nation-t 2006-ban alapította Maxime Renaudin. A föld legszárazabb és legszegényebb országában. Nigerben egyetlen projektből indult, amely gyorsan fejlődött segítve a helyi fatelepitő csapatokat.

A Tree-Nation nemzetközileg is elismert, és 2007-ben az UNEP hivatalos partnerévé vált. Működésé során több mint 4000 vállalatnak és 200 000 magánszemélynek tette lehetővé több mint 7 millió fa ültetését 6 kontinensen.

Az Iratmintatár Vállalati Társadalmi Felelősségvállalási program részeként 2021. augusztusában csatlakozott a Tree-Nation programhoz, hogy aktív szerepet vállaljon és segítse a globális éghajlatváltozás elleni küzdelmet.

Faültetési program

Bruguiera gymnorrhiza

A faj sajátosságai

Bruguiera gymnorrhiza örökzöld fa, sok pneumatofór gyökérrel. A trópusokon az egyik legelterjedtebb. Kelet-Afrikában, Madagaszkáron, az Indiai-óceán szigetein, Dél-Ázsia partjain és Ausztráliában található. A Bruguiera gymnorrhiza fáról ismert, hogy vízálló, ellenálló és kemény. Faanyagként, illetve a kéreg magas csersavtartalma révén cserzésre is használták.

  • Éves CO2 kiegyenlítés: 2 kg / év
     

Faültetési tanúsítvány

Faültetés ideje és helye

2021. augusztus – Madagaszkár (Éden Projekt)

https://tree-nation.com/trees/view/1837748

Moringa oleifera (Lóretekfa)

A faj sajátosságai

A Lóretekfa, amelyet gyakran „csodafának” is neveznek, gyorsan nővő, szárazságnak ellenálló fa, őshonos a Himalája déli lábánál, Északnyugat-Indiában, és széles körben termesztik trópusi és szubtrópusi területeken. Használata: a magot, a hüvelyeket és leveleket élelmiszerként használják, a víztisztító tulajdonságai miatt. A Lóretekfa leveleket számos hagyományos gyógyszerben is használják. A Lóretekfa valószínűleg a legtáplálóbb növény a bolygón. Levelei számos vitamin, kalcium és fehérje forrása. Az a tény, hogy ez a faj nagyon jól nő a nagyon száraz körülmények között, elképesztő megoldást jelent az alultápláltsággal küzdő országok számára.

Faültetési tanúsítvány

Faültetés ideje és helye

2021. augusztus – Kenya (Bore)

https://tree-nation.com/trees/view/1845394

error: Kérem, jelentkezzen be!
Megszakítás