Vezetői hatékonyság – Az „emberi” megközelítés fejlődése

A Gartner nemzetközi tanácsadó cég kutatása szerint az „emberi vezetés” a vezetés következő evolúciója. Úgy írják le, hogy hitelességből, empátiából és adaptivitásból áll. A munkáltatók természetesen hallották a „soft skill/puha készségek” kifejezést. Ez jól megragadja azokat az „emberi” tulajdonságokat, amelyeket az emberek hoznak a munkába, és amelyeket a Gartner említ.

Irányító személyiségek

A vezetők tudni fogják, hogy a munka nagy része a különböző temperamentumú és tulajdonságokkal rendelkező személyiségek széles körének kezelése. A hatékonyabb vezetővé válás egyik megközelítése az introvertált/extrovertált spektrum és a különböző személyiségtípusokhoz kapcsolódó tulajdonságok elsajátítása.

Érdemes rámutatni, hogy a legtöbben valahol a spektrum két vége közé esünk. De ha vannak olyan csapattagjaid, akik következetesen csendesek (vagy éppen ellenkezőleg), íme néhány ötlet arra, hogyan hozhatod ki mindenkiből a legjobbat, és válhatsz emberközpontúbb vezetővé.

Ki működik a legjobban kivel?

A pszichometriai tesztelés egy online eszköz, amelyet sok nagy cég használ. Egy gyors internetes kereséssel rengeteg tesztet találhat ingyenesen, de ezek nincsenek validálva, ezért jobb, ha egy képzett tesztelő kezeli a folyamatot. Az ilyen tesztek nem egzakt tudományok, de hasznosak lehetnek annak megértésében, hogy mi készteti az embereket, és miért működnek együtt bizonyos emberek jól (vagy sem).

Csendes hely?

Akár introvertált, akár extrovertált, nem mindenki érzi jól magát olyan beszélgetésekben, amelyeket mindenki hallhat. Ezért átgondolt és hatékony lehet olyan munkaterületek beépítése, amelyek lehetővé teszik az adatvédelmet. Ennek ellenére túl sok általánosítás például, ha azt sugalljuk, hogy minden introvertált inkább egyedül dolgozik; Néhányan értékelhetnek egy kis munkahelyi csevegést. Tudja meg, mi a legkényelmesebb a csapattagok számára. Az introvertáltság azt is jelenti, hogy több erőfeszítést igényel olyan feladatok elvégzése, ahol aktívan foglalkozol másokkal. Az introvertáltak továbbra is…

A CIKK FOLYTATÓDIK!

Élőfizetői tartalom!

 

Kérem, jelentkezzen be vagy hozza létre fiókját!

HÍRLEVÉL

A keresztfunkcionális csapatok 7 előnye
Kell-e a vállalkozóknak kilépési terveket készíteniük?