Villanyszerelő munkaköri leírás

MIT TARTALMAZ EGY VILLANYSZERELŐ MUNKAKÖRI LEIRÁS?

Irány a kész iratminták letöltéséhez
 • MUNKAVÁLLALÓ NEVÉT

 • MUNKAKÖR MEGJELÖLÉSÉT

 • MUNKAKÖRBE TARTOZÓ FELADATOK RÉSZLETES MEGHATÁROZÁSÁT

 • SZERVEZETEN BELÜLI MEGJELÖLÉST

 • UTASÍTÁSI JOGKÖRT

 • KÉPZETTSÉGI ÉS EGYÉB FELTÉTELEKET

GYAKORI KÉRDÉSEK MUNKAKÖRI LEÍRÁS KÉSZÍTÉSEKOR

A villanyszerelő feladata az elektromos vezetékek beépítése az épületekbe, a hibák és az áramkimaradások elhárítása, valamint a készülékek javítása.

 

Az ezzel a munkával kapcsolatos nagy kockázat miatt a villanyszerelőknek elsősorban felelős személyeknek kell lenniük, nagy figyelmet fordítva a biztonsági óvintézkedésekre.

 

A villanyszerelő célja az lesz, hogy jól működő elektromos csatlakozásokat hozzon létre és tartsa fenn, hogy minimálisra csökkentse a balesetek valószínűségét, és maximalizálja az elektromos áram felhasználhatóságát minden létesítményben.

A villanyszerelő fő feladata az elektromos hálózatok kiépítése, javítása és karbantartása. Ez lehet az épületek, lakások, ipari vagy kereskedelmi épületek, illetve közművek villamos hálózatának kiépítése. A villanyszerelőnek különböző készülékek, berendezések és vezetékek telepítését, javítását és átépítését kell elvégeznie.

 

A villanyszerelők a villamos hálózatok tesztelésében és karbantartásában is részt vesznek. A villanyszerelőknek különböző villamos problémákat is meg kell oldaniuk. Például a villanyszerelőnek meg kell oldania a villamos áram áramkimaradásait, a túlterhelések elhárítását és a vezetékek megfelelő bekötését...

A tartalom folytatódik!

 

Kérem, jelentkezzen be vagy hozza létre fiókját!

A villanyszerelő feladatai nagyon sokrétűek lehetnek, és függenek attól, hogy milyen típusú villanyszerelőről beszélünk. Az alábbiakban felsorolunk néhány feladatot, amelyeket a villanyszerelők elvégezhetnek:

 

 • Villamos kivitelezési munkák, mint például új épületek villanyszerelése, vezetékek és kapcsolók telepítése...

A tartalom folytatódik!

 

Kérem, jelentkezzen be vagy hozza létre fiókját!

Egy villanyszerelőnek számos fontos felelőssége van, hogy biztonságos és megbízható elektromos rendszereket hozzon létre a különböző ügyfelek számára.

 

A villanyszerelőknek figyelembe kell venniük az összes vonatkozó előírást és utasítást az elektromos rendszerek telepítésekor, karbantartásakor és javításakor, és biztosítaniuk kell, hogy minden munka magas minőségű legyen, és a lehető legalacsonyabb a balesetek és kockázatok szintje...

A tartalom folytatódik!

 

Kérem, jelentkezzen be vagy hozza létre fiókját!

A villanyszerelők teljesítménymutatói vagy KPI-i változhatnak az általuk végzett munka típusától függően. Néhány példa a villanyszerelők KPI-jeire: a befejezett munkák száma, a beérkezett...

A tartalom folytatódik!

 

Kérem, jelentkezzen be vagy hozza létre fiókját!

Egy villanyszerelőnek a következő kompetenciákkal kell rendelkeznie:

 

 • Villamos ismeretek: A villanyszerelőnek átfogó ismeretekkel kell rendelkeznie az elektromos áramkörök működéséről, a vezetékek kiválasztásáról és csatlakoztatásáról, illetve az elektromos készülékek működéséről és javításáról.

 

 • Biztonság: A villanyszerelőnek tudnia kell, hogy hogyan...

A tartalom folytatódik!

 

Kérem, jelentkezzen be vagy hozza létre fiókját!

Magyarországon a villanyszerelőknek szakmai bizonyítványt kell szerezniük, amelyhez szükséges a megfelelő szakképesítés megszerzése. A szakképesítés megszerzéséhez először is általános iskolai végzettség szükséges, majd ezután következhet az érintett szakmai szakképzési program vagy a megfelelő középiskolai oktatás. A villanyszerelő szakma esetében Magyarországon legalább szakmunkás végzettség szükséges, ahol a tanuló az alapozó időszakban elméleti és gyakorlati ismereteket szerez a villanyszerelés területén. Az alapozó időszakot követően a tanulók szakirányú ismeretekkel bővítik tudásukat...

A tartalom folytatódik!

 

Kérem, jelentkezzen be vagy hozza létre fiókját!

A vizsgakövetelmények villanyszerelők számára Magyarországon a "Villamosenergia-ipari szakmai követelményekről szóló" 5/2006. (IV. 3.) GKM rendeletben vannak meghatározva. E szerint a villanyszerelőknek a következő vizsgáknak kell rendelkezniük...

A tartalom folytatódik!

 

Kérem, jelentkezzen be vagy hozza létre fiókját!

Az FEOR kódszámok (Foglalkozások Egységes Osztályozási Rendszere) egy egységes rendszer, amely az összes foglalkozást csoportosítja és besorolja. A listázott szövegek alapján a villanyszerelőkhöz több FEOR kódszám is tartozhat, különböző pontosításokkal.

 

A villanyszerelőkhöz a következő FEOR kódszámok tartozhatnak:

 

 • 7524-00
 • 4321
 • 7624
 • 7445

 

A 7524-00 FEOR kódszám: „7524-00 - Épületvillamossági szerelő, villanyszerelő".

IRATMINTÁK

Gyors letöltés

A gyors letöltés segítségével azonnal letöltheti az iratmintákat tartalmazó tömörített mappát.

Iratmintatár Cloud

Dolgozzon csapatban az iratmintán és ossza meg munkatársakkal, partnerekkel vagy üzletfelekkel az Iratmintatár Cloud használatával.

Kipróbálná?

Próbálja ki az Iratmintatár Cloud előfizetőként hozzáférhető szolgáltatásokat.

Előfizetés

Tekintse meg az Iratmintatár Cloud előfizetési csomgajait.

uzenet kuldes
KÉRDÉSE VAN?

Írja meg kérdését az alábbi komment részbe vagy lépjen velünk kapcsolatba.

doc search
KERESSEN AZ IRATMINTÁK KÖZÖTT
FELIRATKOZÁS AZ ÉRTESITŐRE
Fogászati asszisztens munkaköri leírás

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *